Hakkımızda
İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON), kurulduğu 2004 yılından bu yana başta Elektrik-Elektronik Fakültesi öğrencileri olmak üzere tüm İTÜ ögrencilerine hizmet vermektedir. Kulüp üyeleri teknik bir üniversitede öğrenim görmenin getirdiği sorumluluk bilinci içerisinde, geleceğin parlak mühendisleri olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü'nün düzenlediği organizasyonların başında İTÜ Robot Olimpiyatları (İTÜRO) gelmektedir. Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan İTÜRO, robotik ilgililerini bir araya getirmekte, çok sayıda yarışmacı ve seyirciyi ağırlamakta ve medyadan da büyük ilgi görmektedir. İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü, her sene Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi (TOK) tarafından düzenlenen Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı'nın 2008 yılındaki düzenleyicilerindendi. 2010 yılında da IEEE'nin ICM (International Conference of Mechatronics) konferansının da düzenleyicileri arasında yer almıştır. Bu nedenle kulübümüz IEEE'den başarı plaketi almıştır. 2011'de İTÜ Kültür ve Sanat Birligi (KSB) tarafından yılın kulübü seçilmiş ve KSB'nin verdiği özel ödüle layık görülmüştür.
İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü'nün sağladığı laboratuvar olanakları ile geleceğin parlak mühendis adaylarına teorik bilgilerini pratiğe çevirme şansı vermekte ve üyeler arası paylaşımlarla önemli bir bilgi aktarımı sağlamaktadır. Kulübümüz için bir diğer önemli hedef ise, üniversite öğrencilerinin sosyal paylaşımlar içerisinde bulunmalarını sağlamaktır. Kulübümüz, üyeleri arasında bütünlüğü sağlamak amacıyla belirli aralıklarla sosyal etkinlikler düzenlemektedir. Üyelerimiz, bu etkinliklerde görev alarak, liderlik deneyimi kazanma ve kişisel yeteneklerini geliştirme imkanı bulmaktadır.
Organizasyonun Amacı
İTÜ Robot Olimpiyatları, ülkemizde eksikliği hissedilen ve ürettiği katma değeri tartışılmayacak kadar yüksek olan robotik alanında yeni açılımlar sağlamaktadır. Yarışmalar, seminerler, paneller gibi etkinliklerle Türkiye'mizin en önemli gücü olan üreten beyinlerini, İTÜ Robot Olimpiyatları 2007'de benzersiz bir bilimsel etkinlikle buluşturarak, 'Geleceğin Teknoloji Ülkesi: Türkiye' için bir kıvılcım yarattık. İTÜ Robot Olimpiyatları'nı düzenlemekteki amaçlarımız ise robotik alandaki gelişmeleri ve robotiğin uygulama alanlarını katılımcılara tanıtmakla başlıyıp Türkiye'de her öğretim düzeyinden öğrencileri robotik alanında düzenlenen konferanslar ve söyleşilerle bilgi ve deneyim yönünden desteklemek. Düzenlenecek yarışmalara Türkiye ve dünya genelinden katılım sağlayarak robotik alanında çalışma yapan insanları bir araya getiremek. Türkiye'deki üniversite ve lise öğrencilerinin yaptıkları bilimsel çalışmaların destek görmesini sağlamak ve değerlendirilmesi için fırsat oluşturmak. Organizasyon boyunca ve organizasyon sonrasında oluşturulan verimli üretim ortamıyla sorunlara somut çözümler üretmek için fırsat oluşturmak. Üniversitemizin öğrencilerinin bu konudaki bilgi birikimini ve çalışma azmini yurtdışında bu işle uğraşan öğrencilere, akademisyenlere ve şirketlere göstermek ve bu yolda ülkemizdeki iğer üniversite öğrencilerine örnek olmak. Asya ve Avrupa'nın kucaklaştığı yer olan İstanbul'da İTÜRO 2025'ü uluslarası bir yarışma haline getirerek, kültür ve sanat beşiği kentimizin teknolojinin de kalbi haline getirmek. İTÜ Robot Olimpiyatları'nda 2025'e kadar bu yaratılan hareketin devamı için büyük adımlar atıldı. İTÜRO 2025'te ise hedeflerimize bir adım daha yaklaşıp, onlara ulaşmaya gidiyor.
Misyonumuz
Misyonumuz, başta Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği programı öğrencileri olmak üzere Elektrik-Elektronik Fakültesi öğrencilerinin bir araya gelip birbirleriyle etkileşim ve paylaşım içerisinde bulunmalarını, yaratıcı projelere imza atmalarını ve kendilerini geliştirip mesleğe faydalı bireyler haline gelmelerini sağlamaktır.
Vizyonumuz
Vizyonumuz, öncelikle Türkiye'deki olmak üzere, dünyadaki endüstriyel gelişimin paralelinde, sisteme ihtiyaç olan teknik kapasiteye, etik değerlere ve Ar-Ge bilincine sahip mühendisleri kazandırmaktır. Belirlenmiş misyon ve vizyon ışığında eğitimler, konferanslar ve seminerler yapılmakta, geziler tertip edilmekte, teknik projeler gerçekleştirilmekte ve büyük çaplı organizasyonlar düzenlenmektedir.
Ekibimiz

Danışman
Tufan Kumbasar

Mentör
Burak Özpoyraz
burakozpoyraz@gmail.com

Genel Koordinatör
Elif Kaya
kayael23@itu.edu.tr

Sponsorluk Koordinatörü
Arife Çelik
celikar23@itu.edu.tr

Sponsorluk Koordinatörü
Şeymagül Çakmak
cakmaks23@itu.edu.tr

Sponsorluk Koordinatörü
Şükrü Efe Acar
acarsu23@itu.edu.tr

Organizasyon Koordinatörü
Yavuz Karaman
karamany23@itu.edu.tr

Organizasyon Koordinatörü
Mehmet Dilsiz
dilsiz23@itu.edu.tr

Organizasyon Koordinatörü
Sena Acar
acars21@itu.edu.tr

Teknik Ekip Koordinatörü
Eren Erdoğan Gülen
gulen23@itu.edu.tr

Teknik Ekip Koordinatörü
Kubilay Köksal
koksal23@itu.edu.tr

Tanıtım Koordinatörü
Buse Torun
torunbu21@itu.edu.tr

Tanıtım Koordinatörü
Alperen Günel
gunel23@itu.edu.tr

BT Koordinatörü
Enbiya Çabuk
cabuk23@itu.edu.tr

BT Koordinatörü
Atahan Yenipınar
yenipinar23@itu.edu.tr